הדובדבנים מושפלים עכשיו בדוכני במכירות. מה שהיה יוקרתי נערם כמו פרי פושט בשפע בלתי נתפס ונמכר בזול. אל דאגה: הם כאן רק כדי לעזוב אותנו חיש. גם המשמשים נמצאים בעיצומה של הופעת אורח קצרה וצחקנית – תיכף הם כבר לא יהיו. על הסנטה רוזה דווקא אפשר לסמוך – הם כאן לחודשיים לפחות, עד סוף הקיץ (אמן, שייגמר כבר!). וזה הזמן להכין מהם עוגה שמנצלת את השפע הזה.
כן, מדובר בעוגה בחושה פשוטה, מועשרת בתועפות של קליפת לימון בשביל הניחוח וצנוברים בשביל היוקרה ועוטה שכפ"צ של פירות קיץ. שימו לב: הבצק צריך להיות סמיך, אחרת הפירות טובעים בו במהלך האפייה והעוגה מאבדת מיופיה (במהלך האפייה הבצק מתחמם והופך לנוזלי יותר ואז הפירות נוטים לשקוע). אם בתום ערבוב הבצק אתם חושדים בו שהוא לא יצליח להחזיק את הפירות – הוסיפו עוד 3-4 כפות קמח וערבבו היטב.
יאללה, לעבודה: