כלל ידוע הוא שמה שהכי פשוט – הכי טוב (וחוק החילוף חל על הכלל הזה). זה נכון לגבי אופנה, זה נכון לגבי כתיבה וזה נכון גם לגבי… רוטב עגבניות! כן, פסטה ברוטב עגבניות היא הפסטה המנצחת בעיני. נזכרתי בכלל הזה לא מזמן בטיסה של חברת התעופה האוסטרית. לארוחת צהריים הגישו פסטה פשוטה ברוטב עגבניות וזה היה כל כך יותר טעים מהאוכל של אל על (אפילו מהחומוס) שכמעט בכיתי.
אבל איך מכינים רוטב עגבניות פשוט? כזה שתהיה בו הרבה מתיקות אבל גם טיפונת חמיצות וטעם אדום של עגבניות ורמז עדין של בזיליקום? גבירותי ורבותי, הנה הסוד האיטלקי. וכמו כל דבר טוב – הוא פשוט. ולא רק פשוט, גם צנוע: אפשר, בהחלט אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה. רק להתחמש בסבלנות, בבקשה.
יאללה, לעבודה: