אני כבר מזהיר: הכנת מרינדה לחמוצים סיניים היא עסק קצת מסריח – כל מתכון הכרוך בהרתחת חומץ הוא קצת מסריח. אבל התוצאה כל כך מלבבת וטעימה ויפה וממכרת, שאתם תראו שאתם תודו לי.

את החמוצים הסיניים מכינים מכל הירקות הפריכים והקשים שיש + מלפפון, שגם עובד טוב. זה כמובן לא מתאים לעגבניות או לחסה או לפטריות, אבל יש מספיק ירקות אחרים – זולים וצבעוניים וטעימים, כך שאנחנו לגמרי, אבל לגמרי לא בצרות. הכמויות שבמתכון מספיקות לשלוש צנצנות בינוניות או לאחת ענקית ממש. אני בעד להכין כמה צנצנות כי החמוצים האלה הם מתנה מעולה להביא כשמוזמנים לארוחה אצל חברים.
יאללה, לעבודה: