מרק קר הוא דרך נפלאה לפתוח ארוחה קיצית, או – אם מוסיפים לו לחם וגבינה – להיות ארוחה קיצית מלאה. המפורסם מכולם הוא הגספצ'ו המבוסס על עגבניות ושום (אני מוסיף גם סלק. מתקבל מרק מתקתק בצבע הכי יפה העולם). אבל יש עוד מרקים קרים – כאלה המבוססים על פלפלים, על שקדים וענבים וגם האחד הזה – ירוק לתפארת ומבוסס על קישואים, אפונה ומיטב המרכיבים.
כשאני אומר מיטב המרכיבים כוונתי היא לגבינה משולשת ולמרק אפונה אינסטנט. אלה מקנים לגספצ'ו הירוק שלנו סמיכות נעימה ותוכן, ומקלים על הכנתו. טהרנים מוזמנים לקטר ולהתלונן. כל היתר מוזמנים ליהנות.
יאללה, לעבודה: