לפני קרוב לשנה הייתי במוסקבה והעברתי סדנת בישול. מובן שבסדנאות האלה אתה לומד יותר ממה שאתה מלמד, ואכן, התיידדתי עם שפית משובחת בשם ליזה פריימן שסיפרה לי, בין היתר, על מתכון שנקרא 'אייסיג פלייש' – בשר בחומץ. מה שהקסים אותי במתכון היה שאת הרוטב החמוץ מאוד בו מתבשל הבשר מאזנים ומסמיכים בעזרת… שאריות עוגת דבש (וגם לחם שחור מפורר).
נו, ברור שגביתי מתכון. אבל מאיפה יהיו לי שאריות עוגת דבש? חיכיתי וחיכיתי עד ראש השנה ואז, מצויד בעוגת דבש חצי אכולה, פניתי להכנת המתכון. יצא תבשיל מדהים בתכלית עם רוטב חמוץ-מתוק סמיך-סמיך, ממש כמו ריבה. אני מודה שזו אינה המנה הכי יפה בעולם (בתמונה אתם רואים אותה עוד בשלב פוטוגני יחסית, לפני שמערבבים את פירורי העוגה לתוך הרוטב), אבל שתדעו לכם שאוכל חום הוא האוכל הכי טעים בעולם.
יאללה, לעבודה: