קחו את כל הדברים הבריאים (טוב, לא את כל, אבל הרבה), זקקו אותם והכניסו לצנצנת. מה תקבלו? שיקוי צהוב לאללה ובריא למשעי, שאם תלגמו ממנו שוט אחד מדי בוקר, יש המאמינים שתיטיבו מאוד עם המערכת החיסונית שלכם. את המתכון הזה קיבלתי מחברתי הקנדית האהובה בוני סטרן. בצפון אמריקה אפשר להזמין שוט בריאות שכזה בבתי קפה ובבארים. בארץ, נכין לנו כזה בבית.
בעצם, המתכון המקורי קורא לשורש כורכום טרי, שבימים כתיקונם אין בעיה להשיג אבל כרגע אין לי. החלפתי אותו בכפית אחת של אבקת כורכום. לא כדאי לוותר על הכורכום במתכון גם כי הוא אנטי דלקתי וגם כי הוא זה שאחראי לצבע המסנוור של השיקוי הזה, בסיר ובצנצנת.
מקץ בישול בן 45 דקות, מסננים את הנוזלים ו…יש! ואגב, שימו לב לטריק החמוד שנועד לשמור על ערכיו התזונתיים של מיץ הלימון: מוסיפים את המיץ לשיקוי אחרי הבישול,לא לפניו (אז נכון, מיץ הדרים מאבד הרבה מהוויטמין C שבו מייד עם הסחיטה. ועדיין).
השיקוי הזה הוא מתנה יפה ונהדרת לתת לחברים וגם לעצמך. לא לשכוח: כוסית זערורית מדי בוקר, ואתם פנתרים!
יאללה, לעבודה: