ספוף (sfouf) היא עוגה ערבית. אני חושב שהמוצא הוא סורי. אולי לבנוני. הייחוס הצפוני הזה מבטיח עידון ואלגנטיות ואכן – אין כמוה להרשים, ותתפלאו, אבל למרות השם המוצדק שיצא למטבחי חלב ולבנון כמשעבדים, קשים, מורכבים ומאתגרים (ונפלאים, כמובן) – ספוף היא עוגה שדי קל להכין ומאוד קל לקצור איתה תשואות.
חשוב לומר שספוף אינה עוגה לילדים. יש בה כורכום וקצח וכל מני דברים שהם שונאים. לילדים תכינו עוגת שוקולית. למבוגרים – את הספוף, שלבצק שלה נכנסים רק דברים יפים. העוגה מתבססת על סולת ושקדים שאני החלפתי באגוזי לוז כי לטעמי הם טעימים יותר. אל תוותרו על עלי הוורדים המיובשים שבציפוי – יש להשיג בשווקים, וזה עושה ים של רושם.
יאללה, לעבודה: