כל מי שקרא את הכותרת והגיע למסקנה שעכשיו העונה של הפסטה – אחי הוא. אני לא כל כך זוכר מה בעונה ומתי. חוץ מתפוזים בחורף ואבטיחים בקיץ הכל קצת מתבלגן לי. אבל הנה התבשרתי שעכשיו עונת הארטישוק, ומיד אצתי למטבח כדי להכין פסטה עם ארטישוק. ארטישוק מצנצנת, כמובן, כי מה נעשה כשהעונה תעבור?
אז מזל שיש עכשיו צנצנות עם שביבי ארטישוק בשמן וחומץ, ישר מאיטליה, במחיר זול ובאיכות מעולה. זה מניב מנת פסטה משובחת ומסעדתית לגמרי (רגע, ממתי מסעדתיות היא מחמאה לאוכל? קבלו תיקון: מנה ביתית לגמרי) בכמעט כלום עבודה, במעט מאוד עלות ובמקסימום תוצאה. קצת גילוחי פרמזן מעל ואתם אבירי המטבח האיטלקי.
בסדר, בסדר, אם אתם מתעקשים על שימוש בארטישוק טרי במקום בתכולת צנצנת, יש להשתמש בארבעה לבבות ארטישוק שמאדים בארבע כפות שמן זית ואז קוצצים גס בסכין.
יאללה לעבודה: