חיוקה בקטמון
כל מי שאוהב אוכל, ובעיקר מי שאוהב אוכל בירושלים, מכיר את אבירם חיוקה. מדובר בשף ותיק יחסית (למרות שיש לו מראה של עופר איילים) שכבר הפעיל כמה וכמה בתי אוכל
כל מי שאוהב אוכל, ובעיקר מי שאוהב אוכל בירושלים, מכיר את אבירם חיוקה. מדובר בשף ותיק יחסית (למרות שיש לו מראה של עופר איילים) שכבר הפעיל כמה וכמה בתי אוכל
טלביה הוא שם השכונה בה שוכנת מסעדת טלביה (שמה העברי של השכונה הוא “קוממיות” אבל את זה יודעים רק מי שגדלו בירושלים בעשורים מסוימים). מדובר בבר יין צרפתי וחמוד לתפארת
אורפה היא מחוז בדרום מזרח טורקיה והאוכל שלה הוא חצי טורקי, חצי סורי וחצי כורדי. כן, שלושה חצאים ולכן זה טעים פי אחת וחצי מכל מטבח אחר (בדוק ומוכח מדעית).
יום אחד, כשאלוהים יחליט להעניק פרסים לבוני ירושלים, הוא מן הסתם יזמן אליו לטקס את שלמה המלך והורדוס (בגלל המקדש), את גיטה שרובר (בגלל הטיילת) ואת חבורת ‘מחניודה’ (בגלל המסעדות).
בשנות השלושים, כש’טעמון’ הירושלמי קם, הוא היה בעצם רשת: סניף בבניין ג’נראלי, סניף ברחוב עזה וסניף ברחוב המלך ג’ורג’, מול בית פרומין (לימים הכנסת הראשונה). אחרי כמה גלגולים נשאר רק
אלוהים עדי שאני משתדל להיות ליברל. אדם באמונתו יחיה, או כפי שאומר הפתגם התימני: שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, איי קודנט קר לס. דא עקא, לאחרונה הרימה עדת הצמחונים
מדי יום ראשון בבוקר עולה השפית אביגיל אהרון, דור עשירי בטבריה ובת של דייג, על ספינת הדיג של קיבוץ עין גב, מפליגה לעומק הכינרת ודגה לעצמה פרודוקטים. את התוצרת היא
ברחוב אגרון בירושלים, מול גן העצמאות וצמוד לקונסוליה האמריקאית, נפתח לאחרונה בית קפה זערורי (רק קצת יותר גדול מכוס קפה) שעושה כבוד גדול לעיר. קוראים לו ‘אגרונסקי’ וזו אינה התחכמות
“איש בן שמונים”, מספר לי אדון חיים זבולון בקול מהוסה, “חווה אורגזמה מהקוסקוס שלי”. לא מדהים? קוסקוס הפלא מוגש במסעדת ‘הפינג’אן’ בבית שברחוב אגריפס 149. אותו בית נושא גם את