חיוקה בקטמון

אבירם חיוקה שוב מככב בירושלים, הפעם עם אוכל פשוט

כל מי שאוהב אוכל, ובעיקר מי שאוהב אוכל בירושלים, מכיר את אבירם חיוקה. מדובר בשף ותיק יחסית (למרות שיש לו מראה של עופר איילים) שכבר הפעיל כמה וכמה בתי אוכל בעיר ('בית הכוון', שף תאכל', 'חיוקה בפיתה' ) ברמות שונות של פינפון. למקום הנוכחי שלו קוראים 'חיוקה בקטמון' והוא פשוט, ישיר וכרגיל – מוצלח הרבה מעל לממוצע. נראה שחיוקה החליט שהוא רוצה גם חיים והמקום החדש שלו, המתמקד במזון מהיר, פתוח בשעות שיכולות לאפשר לטבח לישון כמו בן אדם – לא מוקדם מדי בבוקר ולא עד מאוחר בערב. המקום כשר ולכן סגור בסופי שבוע. עיקר הישיבה היא בחוץ, תחת שמשיות צבעוניות. בפנים יש דלפק ושני שולחנות קטנים.

מעקודות מטגנות ופלאפל מעדשים שחורות, חיוקה

חיוקה הוא השף היחיד שאני מכיר שמתעקש לטגן מעקודות בשמן עמוק. מה שמתקבל הוא מעין לטקעס שמנמנות וטעימות לאללה – אסון דיאטתי ששווה כל קלוריה. חוץ מזה הוא מכין חומוס ופלאפל וגם פלאפל מעדשים שחורות. בתחום הבשר, תלוי מה התחשק לחיוקה להכין באותו יום – לפעמים קציצות, לפעמים קבב, ותמיד יש שווארמה אסאדו מעולה מאוד, שאפשר לאכול בצלחת או בפיתה. חיוקה מתגאה גם בצ'יפס שלו, שמתחילים את דרכם מתפוחי אדמה ממש ולא משקית – מצרך שהוא בהחלט נדיר במסעדות מזון מהיר.

הוסיפו לכל אלה מיקום מקסים בקטמון, כישרון ללא מיצרים, מחיר זול בתכלית וחיוך של חיוקה – והרי לכם עסקה ירושלמית משובחת.

מה הבוטן ליין

מזון מהיר, אבל של שף
מסעדת חיוקה בקטמון
דילוג לתוכן