כבר למעלה משלושים שנה שבגבעתיים, לא העיר הכי קולינרית בארץ, נמכר כריך השניצל הגדול וכנראה גם המשתלם ביותר בישראל. האזרחים מצביעים בבטן וברגליים ובמקום יש תמיד תור. בצדק. כי המנה שמקבלים בשניצל של תמיר (תמורת 40-50 ש"ח, תלוי אם בבאגט, בצלחת או בפיתה) אינה רק עצומת ממדים אלא גם טעימה להלל.
זה התחיל בבוטקה עם גגון כחול, 2X3 מטרים. שנים של צרות עם העירייה, בסופו של דבר עבר בית העסק לחנות של ממש, ברחוב תפוצות ישראל 4, שנמצא במתחם כורזין בדרום גבעתיים. התור עבר יחד עם השניצל. אז מה מוצאים במנה הזו? אני קיבלתי באגט טרי ובו שבעה (כן, שבעה) שניצלים, חומוס, טחינה, עמבה, חריף, סלט כרוב וסלט ירקות. ברור שזה מספיק אוכל ליום שלם ומובן שמציעים לך לחתוך לשניים כדי שיהיה קל יותר לארוז הביתה. אל דאגה, אפשר גם להזמין חצי מנה (25 ש"ח).
בתפריט יש גם קבב, חזה עוף בלי פירורי לחם, עיג'ה לצמחונים ואפילו קובה אבל את מי אנחנו מרמים – התכנסנו בשביל השניצל (והנדיבות). יחד עם שירות לבבי וחם, שמחת תור יחדאית והאושר שבטיגון עמוק – אין מה להתלונן ויש מה לשבח.