כולם זוכרים את ‘ראצ’ה’, בית האוכל הגרוזיני הצוהל של לילי בן שלום. כולם זה הירושלמים (שם הוא נפתח) והתל אביבים (לשם הוא עבר. אבל הוא נסגר. עכשיו פתחה בן שלום את ‘ללה’ (Lela) – זהו שמה המקורי בגרוזינית – בסמטת חבשוש 42 בשוק הכרמל. אין מדובר במסעדה אלא בבית מאפה גרוזיני (עם מקומות ישיבה לאכול), אבל אל דאגה, יש פה כל הסממנים של בית אוכל גרוזיני משובח: עיצוב דרמתי, מאמות עמלניות במטבח, צ’צ’ה בשפע ובעיקר הרבה-הרבה ללה.
האוכל מקסים, בעיקר החצ’אפורי פנובאני, שהם מאפים מבצק מיוחד המועשר באלכוהול (זה לא ניכר בטעם. רק במרקם). מובן שאפשר למצוא את כל הקלאסיקות, אבל שימו לב – רק בגירסאות חלביות, כי המקום כשר. כך שהחינקאלי, למשל, ממולאים בגבינה ולא בבשר כבש. כדאי לשים לב לחצ’אפורי אצ’ארולי (עם הביצה) – הכי דשן ועשיר שיצא לי לטעום, בארץ או בגיאורגיה.
חמד של מקום. שוק הכרמל הרוויח, ואנחנו עוד יותר.