אורפה היא מחוז בדרום מזרח טורקיה והאוכל שלה הוא חצי טורקי, חצי סורי וחצי כורדי. כן, שלושה חצאים ולכן זה טעים פי אחת וחצי מכל מטבח אחר (בדוק ומוכח מדעית). ‘שמולה’ זה בעצם ‘שמוליק’ באורפלית וזה שם החיבה של בעל הבית, שבהתחשב ביכולות הבישול שלו, זכאי לכל שם חיבה אפשרי.
המסעדה של שמולה, הנושאת את שמו, נמצאת ליד שוק מחנה יהודה, בצלו של המכוער בבנייני תבל – מרכז כלל הירושלמי. אבל המסעדה: שפתיים יישקו! היכנסו, השקיפו על הסירים ותוכנם דרך חלון המטבח, והזמינו כל מה שמבושל (זה לא המקום לחומוס ושיפודים. חבל לבזבז): קובה, מרק שעועית, תבשילי במיה ומה לא.
המחירים זולים להפליא, השירות לבבי כמו שירושלים יודעת להיות ואת החיוך שיהיה לכם בבטן ועל הפרצוף בסוף הארוחה אי אפשר יהיה למחוק גם עם אקונומיקה (גם זה בדוק ומוכח מדעית).