שלושה טריקים טריפוליטאיים

אנחנו הולכים להכין כמונייה, ובעזרת שלושה טריקים סודיים זה הולך להיות טעים, ובעיקר קל

כמונייה הוא צלי בקר ושעועית המתבוסס ברוטב עגבניות עשיר ומדיף ניחוחות כמון. למרות שהוא כבד, עשיר ומאוד "מרכזי" על השולחן (ובבטן), התבשיל הזה קל להכנה ואידיאלי לארוחות שאליהן יש להיערך מראש – אין בו שלבים של הרגע האחרון, אין בו עמל ויש בו שלושה טריקים (אני לא בטוח שתמשיכו לאהוב אותי אחרי שתדעו מהם) שהופכים אותו לתעלול של ממש.

מה שמתחיל ככה בטוח יצליח

מוכנים? הנה הטריקים:

 

    1. אין צורך לטגן את קוביות הבש. כן, אני חוזר: הבשר נכנס לתבשיל בלי השחמה ובלי טיגון (ובלי השפרצות, וכוויות ולכלוך על הכיריים). אני יודע, זה בניגוד מוחלט לכל מה שלימדו אותנו בספרי/תכניות/אקדמיות לבישול. אבל עובדה.

 

    1. את תפוחי האדמה שנכניס לסיר נכניס רק שעה לפני סוף הבישול. כך הם ישמרו על הגדרה עצמית ויגיעו לצלחות מבושלים, ניחוחיים ולא מתפרקים.

 

  1. ואת הכמון נוסיף (במשורה!) ממש דקות ספורות לפני ההגשה. זה ישמר את צבעו האדום של הרוטב ואת ניחוח התבלין.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן