קרבונד (צלי בקר בבירה)

הוגים את זה כך: Carbonnade. זה בלגי (ליתר דיוק פלמי) וזה התבשיל עם הניחוח המופלא בתבל

לצרפתים יש בף בורגיניון. לפלמים חובבי הבירה יש קרבונד. בעצם זה אותו תבשיל רק עם נוזלים אחרים – בירה במקום יין אדום. אבל יש עוד כמה ויצים פלמיים שהופכים את הקרבונד לדגול: שזיפים מיובשים, למשל. מגישים עם אטריות רחבות מבושלות (שמרטיבים ברוטב הצלי) ועם לחם בצד כי הפלמים אוהבים מאוד פחמימות, וכמובן, עם בירה.

לצרוב, לא פחות!

 

ולהשחים!

לפני שמתחילים, וידוי והשבעה: הווידוי – בהיותי חזרזיר ים תיכוני, הכפלתי את כמות הגזרים והוספתי גם קישואים. אני אוהב ירקות בצלי שלי ומי יגיד לי שאסור?! ההשבעה – הריני משביעכם לטגן ולהשחים את קוביות הבשר היטב לפני הבישול עצמו, ולהזהיב את הבצל כדבעי. שם הטעם.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן