קציצות דגים ולימון כבוש

ואם אין לימון כבוש - קליפת לימון מגוררת. כך שאין לכם פטור

זה קרה לי במקרה. כידוע, אני חולק את חיי עם בחור טירחוני (טירחונות היא אמונה דתית המכונה גם 'חצימחונות' – אנשים שאוכלים רק צמחים ודגים. בלי בשר אדום ובלי עוף). כיוון שכך, כל פעם שאני מכין ארוחה, אני צריך להכין גם גירסה טירחונית של המנה העיקרית. שהדי במרומים שלגעת בדג – נו, יש תענוגות גדולים מזה. אבל לך תבין אנשים. יש כאלה שמתים על דגים.

 

וכך, יום אחד, בעודי מכין קציצות בקר תוניסאיות לכלל הציבור, מצאתי את עצמי טוחן פילה לברק כדי להכין קציצות דגים לטירחוני. אל תשאלו. התברר שהן יצאו יותר טעימות מהמקור! לא שטעמתי – שהרי דגים לא יבואו אל פי נו מטר וואט – אבל כך טענו. אז מי אני שאסתיר את המתכון מהציבור?

ככה הן נראות לפני הטיגון. הקציצות

הערה קטנה: הרוטב מסתמך על לימון משומר בפפריקה ושמן זית. קודם כל, נתתי פה בעבר מתכון פשוט וקל איך להכין את זה, אבל אם אין או אין זמן – קליפה מגוררת מלימון אחד היא תחליף משובח. אז אין פטורים.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן