עכשיו העונה!

עכשיו העונה של השום הטרי. הוא זול ויפה וטעים. הנה מתכון

כל פעם שאני נתקל בערימות היפות של השום הטרי, הסגול-ירוק בשוק לקראת פסח, אני מתמלא תסכול: זה יפה, זה זול, זה אפילו מביא מזל – אבל מה עושים עם זה? השנה קניתי כמה ונשבעתי לעצמי שאני לא נותן להם להתייבש סתם בקערת הירקות, אלא משמיש אותם ויהי מה. הייתה לי גם תבנית קטנה של אפונה סינית טרייה, ולא היה לי יותר מדי זמן והייתה לי בת שוחרת דגים על הראש שדרשה ארוחת ערב לא משעממת.

יפה תואר, שום טרי

 

המצרכים, תמונת מחזור

 

תחילת העבודה

 

טה-דאם!

לא אכחיש – לברק אחד שילם בחייו אבל נראה לי שמותו לא היה לשוא: יצאה ארוחה שלמה במחבת (טוב, הייתה גם תוספת אורז מסיר אחר) שלקח בדיוק עשר דקות להכין ויצא טעים להפליא. שימו לב: השום (ראש שלם!) משמש בעיקר כדי "לצבוע" את שמן הטיגון בטעם שומי עדין, ולנוי. מכורים מוזמנים לאכול אותו, אבל אנשים מן השורה לא חייבים. המצרכים במתכון הם לשתי מנות (בהנחה שכל סועד מסתפק בפילה דג אחד).

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן