התעלול האלזסי

ארוחה אלזסית גדושה ומשביעה בתבנית אחת (והיין כבר בפנים)

בקוף (ב' דגושה, צירה תחתיה, ואחר כך חולם) הוא השם המוזר של המאפה האלזסי שמתכונו יובא להלן. הוא עושה שימוש בכל מה שיש לתנובה המקומית להציע: תפוחי אדמה, פטריות, בצל, גזר, כרישה וגם בשר חזיר (שאפשר להחליף בקלי קלות בבקר). מסדרים הכל בשכבות, יוצקים מעל יין לבן יבש או חצי יבש, מכסים ואופים שלוש עד ארבע שעות. זהו, יש ארוחה דשנה והניחוח המתפשט בכל הבית – זה עלי.

 

שימו לב: צריך תבנית פיירקס או קרמיקה גדולה ועמוקה שיש לה מכסה. אם אין, גם שכבה כפולה של רדיד אלומיניום תעבוד. כדאי להשתמש בפטריות קצת יותר יצירתיות משמפיניון, אבל שוב – אם זה מה שיש, הבקוף יעבוד גם ככה. והתיבול, כמה נחמד, הוא רק מלח ופלפל. לדעתי, כדאי להיות נדיבים עם הפלפל השחור, אבל מי שמפחד – שיתאפק.

תגיות
דילוג לתוכן