עוף במאה שיני שום

המספר השערורייתי של שיני השום מספק נושא שיחה נפלא לארוחה (וגם המון טעם)

לא רק שהמנה הזו טעימה, קלה להכנה וכמעט שאינה מלכלכת כלים, היא גם שומית לתפארת וכך עוזרת הן בשיפור הבריאות והן בהרחקת ערפדים (אם יש לכם בסביבה). נזכרתי במתכון הזה כשביקרתי במפעל 'דורות' וראיתי (בין היתר) ארגז של שיני שום נפלאות. "מה זה?" שאלתי את פרנסי המקום.

"זאת הבררה", השיבו לי. את זה זורקים".

"מה זורקים?", התפלצתי, "זאת סחורה מצוינת!".

"חכה", אמרו לי בחיוך, "עד שתראה ותטעם את מה שמוכרים".

שימו לב: אין צורך לקלף את שיני השום. צולים את העוף עם שיני שום בקליפתן ובמהלך האפייה תוך שיני השום נמס כך שבסופו של דבר כל שן שום הופכת לאמפולה של רוטב. לא גאוני?

תגיות
דילוג לתוכן