מלח השמיים

עוף במלח הוא באמת פשוט כמו שאומרים. ולמרות שיש הנוהגים בו בחשדנות, הוא אינו מלוח בכלל (וחוץ מזה, יש פטנט!)

כן, המתכון הזה מצריך אומץ ואמונה באדם ובתרנגולת. אין מי ששומע עליו ואינו אומר "קילו מלח? זה לא יוצא נורא-נורא מלוח?!".

 

אז זהו, שלא, כי המתכון שיובא להלן לעוף צלוי בתנור עם קילו מלח, עושה שימוש במלח רק לצורך יצירת סביבת צלייה אידיאלית לעוף המנוח (ולא לתיבול). פעם, היינו שמים עוף על מגש ומקיפים אותו בסוללה של מלח גס – בלי שהיא תיגע בו בכלל – וכך צולים אותו בתנור. מתקבל עוף עסיסי מבפנים ומתפצח מבחוץ – תענוג. אבל זה היה פעם. עכשיו אנחנו כבר מפונקים: לא רוצים עוף שלם, רוצים כרעיים! ובכן, יש לזה פתרון. לא רוצים חומות של מלח, רוצים לשפוך לתבנית וזהו! אתם יודעים מה? הולך. אבל לא רוצים שהמלח ייגע בעוף! יש פטנט. וגם שיהיה תיבול מיוחד! גם על זה חשבתי. רגע, רגע – מה עם תוספת? יש תוספת.

כך זה נראה לפני הצלייה. נייר האפייה מפריד בין העוף למלח

בקשה אחת קטנה: לא להיבהל מבצלצלי השאלוט המופיעים ברשימת המצרכים ובתמונה. הם מחכים לך, באריזות קל-קר וניילון, בכל מרכול. וחוץ מזה, במקום 15 בצלי שאלוט, אפשר 2-3 בצלים רגילים, חתוכים לשמיניות.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן