קקה של שבדים (ויש מתכון!)

איך אומרים עוגה בשבדית? קקה! וזה לא הופך אותה לטעימה פחות!

עם מוזר, השבדים. עם מוזר עם שפה מוזרה. אלתרמן אפילו כתב על זה שיר ("הלשון השבדית", מומלץ מאוד-מאוד-מאוד לחפש בגוגל, לקרוא ולהחכים!) אבל אני, ברשותכם, אסתפק בהתייחסות למילה השבדית לעוגה: קקה! אני מניח שזו הגייה נורדית למילה cake, ועדיין, מוזר, תודו!

 

פשוט שמים הכל בקערה

 

ומערבבים לבצק מרושע למראה

מה שלא ימנע ממני ומאיתנו להכין עוגת שוקולד פשוטה, חמה, נמסה ונפלאה שמגיעה היישר משבדיה ומהווה פתרון נהדר לקינוח זריז בלי ללכלך הרבה כלים ובלי לטרוח יותר מדי. מכינים אותה ברגע האחרון כי צריך לאכול אותה חמה, אבל באמת מדובר בכמה פעולות בסיסיות – להתיך חמאה ושוקולד, לבחוש עם יתר החומרים לבצק מכוער, כהה ובעל מראה מרושע, לאפות רק קצת, לחכות רק קצת ו… זהו!

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן