עוגת קרעים מבצק שמרים

עוגה גבוהה, שחומה ויפת תואר, עם תמרים מתוקים ופטנט בבצק

יש מוצר חדש וגאוני על המדף: קמח שמרים – כזה שעורבבו לתוכו מספיק שמרים כדי להתפיח אותו בקלות ובבטחה בלחמים, עוגות ומה לא. בעצם, הפטנט הוא שמערבבים שמרים יבשים לתוך הקמח, ובדרכים עלומות גורמים להם לא להתחיל לתסוס עד שנודיע להם שזה הזמן (ההודעה היא כשמרטיבים אותם). המתכון שיובא להלן הוא מתכון לעוגת שמרים גבוהה וניחוחית המבוססת על הקמח המשובח הזה. שימו לב: בכל בצק שמרים חובה להתפיח פעמיים. זה מה שעושה את הבצק טעים ומשביח את מרקמו.

העוגה נקראת 'עוגת קרעים' כי בתום ההתפחה הראשונה קורעים את הבצק לגזרים ובונים ממנו עוגה המשובצת בשכבות של תמרי מג'הול מתוקים, סוכר וקינמון. זה קצת כמו עוגת שיש, אבל מבצק פי אלף טעים. ולפני שמתחילים, חדשות טובות וחדשות רעות: הטובות הן שאין בעולם כמו ריח של עוגת שמרים נאפית. תתכוננו, הבית יריח כחו גן עדן משכר, לא פחות. הרעות הן שהעוגה אינה נשמרת יותר מיומיים – בצק שמרים מזדקן מהר, אין מה לעשות.

יאללה, לעבודה.

תגיות
דילוג לתוכן