הקנטוצ’יני האתיופיים הראשונים

לא להיבהל! קודם כל זה טעים רצח, ושנית אפשר גם בלי קמח טף

מבלי להיכנס לפרקים אפלים ביחסי אתיופיה-איטליה בהסטוריה, הבה נציין שלא תמיד הייתה זו ידידות נפש. ועדיין – המתכון שלהלן מציג שת"פ אתיופי-איטלקי פורה וייחודי, שאני חושש שלמרות נפלאותו המוכחת, נהגה בלעדית במוחו של ידידי גיל 0שאינו אתיופי ו/או איטלקי). מדובר בקנטוצ'יני – אותן עוגיות פריכות ודקיקות ואפויות פעמיים, אבל לא סתם, אלא קנטוצ'יני עם קמח טף!

כן, הבצק אפור!

טף, למי שאינו מכיר, הוא קמח הפלא האתיופי, שאינו מכיל גלוטן (!) אבל מכיל את כל טוב העולם. קונים אותו בחנויות אתיופיות והנה צפירת ההרגעה: למי שאין – אפשר להחליף את קמח הטף שבמתכון בקמח מלא רגיל. יוצא אחלה.

לפני שמתחילים – שימו לב לכמות הפלילית של קליפת הלימון במתכון: כן, קליפה מגוררת משני לימונים. לדעתי, זה נותן את כל האומף.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן