גאטה: סוד ארמני כמוס (וטעים)

קבלו מתכון לעוגת שמרים הורסנית, שהארמנים רוצים לשמור בסוד

אנו, התימנים – קשה להרשים אותנו עם בצקים דמויי מלווח. אז אם אני, נצר לרבי שלום שבזי (תוכיחו שלא) אומר לכם שהמתכון שיוגש להלן מדהים – תסמכו עלי. מדובר במתכון לעוגה ארמנית בשם גאטה, שטעמתי בבית החצ'פורי בבת-ים. הם סירבו להסגירו לידי והמתכון שיובא כאן מסתמך על גוגל. אני מודה (באהבה) שהגאטה של בית החצ'פורי טעימה יותר מזו שלי, אבל גם שלי מצוינת. אין סיבה ששלכם לא תהיה כזו.

לא רק שהבצק טעים, בתוכו יש ח'וריז. ומהו ח'וריז? הו, זהו הסוד הארמני: מדובר במילוי לבצק שעשוי מ…בצק! לא גאוני? אבל בצק שמכינים מתערובת של קמח קלוי (כן, קמח קלוי) ואגוזי מלך טחונים. אח, חלום.

הבצק

 

הבצק והח'וריז

 

תחילת הקיפול

 

להפוך ולאפות!

ונשאלת השאלה: למה לשמור בסוד? חשבתי על זה לא מעט. יכול להיות שמדובר בעל מני ציוויים ארמניים קמאיים. יכול להיות. ובהחלט ייתכן שזה פשוט בגלל שאם משטרת הדיאטה תגלה כמה חמאה יש במתכון הזה, היא לא שולחת ניידת לבית החצ'פורי, היא יורה עליו טיל.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן