סלט אוליבייה א-לה-פרומקינה

קלאסיקה סובייטית הזוכה להערצה בתבל כולה, ובצדק

אם עוד לא קראתם את הספר 'אמנות הבישול הסובייטי', קודם כל תתביישו. שנית, דעו לכם שהוא אינו – בפירוש אינו – ספר בישול, כי אם ממואר וספר על ההסטוריה של ברית המועצות. ושלישית, אוצו לחנות וקנו שני עותקים. אחד לכם ואחד כדי לתת למישהו שאתם אוהבים

אני מביא כאן את המתכון של אמא של אניה פון ברמזן16, לריסה פרומקינה, לסלט אוליבייה. קצת רקע: סלט אוליבייה פותח על ידי שף צרפתי-רוסי באמצע המאה הי"ט, כשרוסיה הייתה עדיין צארית. במקור, מדובר בסלט ענוג המבוסס על בשר לנגוסטינים וציפורי ציד. הבשר הונח בעדינות במרכז הצלחת וסביבו סודרו קישוטים: מלפפונים חמוצים, ביצים קשות, אפונה. דא עקא, סוחרי מוסקבה, חבורה צוהלת וגסת רוח, עשו ממנו קוועטש. אחר כך הגיעה המהפכה ועשתה מהסוחרים קוועטש.

ים של חומרי גלם, סלט אוליבייה לפני הערבוב

הסלט המשוקץ הוגלה מן התפריט ומן הזיכרון, כי הוא זוהה עם המשטר הצארי. לקח לו כמה עשורים עד שזכה לקאמבק סטליניסטי, אבל ברוח מה שיש: עדיין ים של חומרי גלם, אבל גזר במקום לנגוסטינים. חזה עוף (או דג כבוש) במקום ציפורי ציד, והמון תפוחי אדמה ומיונז. ותתפלאו, זה כל כך טעים, עד שהסלט הזה הפך לשגריר הקולינרי הראשון במעלה של רוסיה הסובייטית, והיה ללהיט בקוריאה, בברזיל וגם בצה"ל.

הגירסה של לריסה פרומקינה מוסיפה לסלט גם קוביות מלפפון טרי ותפוח ירוק בשביל הפריכות. וזה יוצא חלום.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן