מרק תאילנדי לימות הקור

לא סתם מרק, אלא ארוחה שלמה בקערה אחת. שיחוק אטומי!

הכינו את עצמכם: המרק שמתכונו יובא להלן כובש מאוד. כולם מתאהבים בו ויש בו הכול: ציר דשן ומתובל, נתחי עוף, אטריות אורז, עשבי תיבול, ירקות ומה לא. כן, צריך לבקר באגף המוצרים האקזוטיים במרכול לפני ההכנה (אלא אם כן יש לכם בבית באופן קבוע אטריות אורז, ג'ינג'ר, חלב קוקוס ורוטב קארי אדום), אבל שימו לב: זה במרכול. אין צורך ללכת למעדנייה מזרח אסיאתית – כיום יש הכל במרכול.

בנוגע לרוטב הקארי – יש המון סוגים ומה שצריך זה רוטב לא חריף מדי. הסיבה היא שהרוטב משמש הן לתיבול המרק והן לצביעתו באדום, כך שצריך לשים לא מעט ממנו. אם מצאתם רק רוטב חריף מאוד – הוסיפו למרק פפריקה מתוקה כדי לקבל צבע אדום. אם מצאתם רוטב לא חריף בכלל – אפשר להעשיר את המרק בפלפלי צ'ילי קצוצים לפי הטעם.

ולמקרה שאינכם יודעים אטריות אורז מהן – שוב, קודם כל, יש במרכול. ושנית, מדובר באטריות לבנות (דקיקות או עבות – הכל הולך) שמספיק להשרות אותן במים כדי לרככן. אם משרים במים רותחים זה קורה צ'יק צ'ק. אם במים רגילים – זה לוקח שעתיים. הן טעימות ושימושיות באלף מתכונים – את המרק הזה הן הופכות מסתם מרק לארוחה שלמה (ויפת מראה). לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן