זיכרונות מבית הכלא (כולל מתכון)

אח, אין כמו אוכל של בית סוהר (לא שטעמתי). מרק שעועית, למשל

טוענים שמרק שעועית זה אוכל של בית סוהר או צבא. אוכל מוסדי, בכל מקרה. אם זה נכון – איזה כיף להיות פושע! מדובר, ללא ספק, במרק הכי טעים בעולם, שלוקח בהליכה את כל מרקי העוף ומרקי הפטריות ואפילו את מרקי הבצל. צריך לתת לו כבוד: זה לא מרק שמכינים באופן ספונטני, כי את השעועית יש להשרות ל-24 שעות לפני הבישול. חוץ מזה, צריך לתת לו את הזמן שלו על הכיריים: מרק שעועית אמיתי מתבשל ומתבשל ומתבשל ומתבשל עוד.

גם התיבול חשוב: לטעמי, מרק שעועית חייב להיות חריף. חוץ מזה יש בו כמויות בצל דמיוניות והכי הכי כיף להעשיר אותו בשתי כפות אורז מבושל בעת ההגשה. זה מעצים את תחושת הכלא ומסמיך את המרק. ובכן, הפשילו נא שרוולים אנחנו הולכים לכלא!

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן