שום קשר לטמבל

קבלו אותו - טימבאלו. פלא איטלקי למי שמוכן להשקיע

בעצם, זו מנה של פסטה ברוטב עגבניות. אבל אוי, כמה רושם! הטימבאלו (ויש המכנים אותו ,טימפאנו,) הוא מאפה פסטה המתעטף ברדיד חצילים ומצריך קצת אקרובטיקה. רק קצת, לא להיבהל, ועדיין – מי שפשוט בא לו על פסטה, שיבשל אותה בסיר וישפוך עליה רוטב ודי. טימבאלו זה כדי להרשים את חמותך.

 

טימבאלו, משלב המילוי (למעלה משמאל) עד התוצאה הסופית (למטה מימין)

 

לפני שמתחילים, כמה כללים וגם וידוי:

 

א. צריך 2-3 חצילים. לי הספיקו שניים אבל זה תלוי בגודל התבנית ואין דבר מעצבן יותר מלגלות בשלב 11/ג שאין לך מספיק פרוסות חצילים. אז עדיף להכין יותר מפחות (ובשארית פרוסות החצילים הקלויות לעשות שימוש אחר, כמו למרוח בגבינה לבנה וסחוג, לגלגל ולטרוף).

 

ב. במקור, צריך לטגן את פרוסות החצילים. אני מעדיף לקלות בתנור מטעמי דיאטה.

 

ג. יש גרסאות הרבה יותר מפוארות של טימבאלו שבהן המילוי כולל גם קציצות בשר וגם רוטב בשמל ומונח בתוך מעטה החצילים בשכבות. פייר – גדול עלי. הטימבאלו שיובא להלן הוא בסיסי.

 

ד. הבטחתי וידוי: אני מוסיף למילוי ביצה ש"תופסת" אותו והופכת את הטימבאלו למגובש יותר ומתפרק פחות. ברוב המתכונים הקלאסיים היא איננה – אז תחליטו לבד כמה אותנטיים אתם רוצים להיות.

 

החלטתם? אז יאללה, לעבודה:

 

תגיות
דילוג לתוכן