סלט כרישה ופלפלים

קצת אחר, הרבה טעים

כרישה היא אחד הירקות היותר מקופחים בתבל – הרי היא כל כך כל כך טעימה, ורק הבולגרים עושים לה כבוד בקציצות שלהם! מן הדין שנבוש, או שלפחות נישא מבט אל הצרפתים שעושים בכרישה שימוש נרחב: במרקים, בשימורים, בצלי וכמובן במנה ראשונה וענוגה של כרישה מאודה ומתובלת קלות.

חליטה במקום אידוי, הכרישות

 

פלפלים קלויים, שלב השקית

 

האידוי מקנה לכרישה מרקם נפלא במיוחד: לעיס, נוכח, דשן. מנסיון, אין הכרח להסתבך עם שושני אידוי למיניהן – אפשר פשוט לחלוט במים רותחים אבל בזהירות ועם תשומת לב – כרישה חלוטה מדי היא סמרטוט עגום.

מי שלא ישתמש בנייר אלומיניום – יבכה

הסלט שמתכונו יובא להלן עושה שימוש בשני ירקות פלאיים שלא בצורתם הטרייה: כרישה (מאודה) ופלפלים (קלויים). לשני אלה משודך רוטב וינגרט מעולה שבמעולים. מובן שאין הכרח להרכיב סלט – אפשר רק כרישה בווינגרט או רק פלפלים בווינגרט. הקיצקץ – קיבלתם שלושה מתכונים במחיר של אחד (וליתר דיוק – בחינם).

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן