עוגת בצל ופטריות

לכבוד שבועות וגבינותיו (אבל טעים נורא גם בתקופות שלום)

בכל פעם שמכינים ארוחה חלבית, כזו שעיקרה הוא סלטים שהקרובים מביאים וגבינות שקנינו בשוק וחביתות שעושות רגשות אשם, צריך גם כיכר לחם בריאה וענקמונית שתשמש כנושאת מטוסים – עליה ינחתו הגבינות, ממנה ימריאו הסלטים ובכלל – הפחמימות הן הרי הדבר הכי טעים בכל ארוחה. הבעיה היא שלחמים, נפלאים ככל שיהיו, עלולים לשעמם בסופו של דבר. שוב חלה? שוב דיזיינר לחם עם כל מני תוספות מהמאפייה היקרה ההיא? בקיצור: מה עושים?

לפני האפייה

 

אחרי האפייה

או. בדיוק לשם כך ברא אותי האל: הרי לכם מתכון לעוגת בצל ופטריות שהיא בעצם לחם טעים ויפה, שאופים בתבנית קפיץ, כן כן, כזו של עוגות. הלחם ממולא בבצל, פטריות וגבינות והוא שחום וניחוחי ויפה תואר (יש לו מין כתר של בצל מטוגן על הראש). הוא טעים כשלעצמו אבל לא לשכוח: תפקידו העיקרי הוא ללוות סלטים וגבינות – או אז הוא במיטבו.

הנה המתכון לכבוד חג השבועות, אבל כאמור, עוגת-לחם כזו תפאר כל שולחן וכל ארוחה בכל חג (טוב, חוץ מפסח).

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן