נזר הבריאה הספניולית

בורקס ירושלמיות מבצק פריך הן אחד המתכונים הכי טעימים בעולם. צריך לטרוח בערב שבת כדי לאכול אותן בשבת

אם שואלים אותי מהו טעם הילדות שלי ומהו ה-אוכל של סבתא בה"א הידיעה, אני משיב שהיו לי שתי סבתות: אצל סבתא מזל התימנייה אכלנו קובנה בשבת בבוקר, ואצל סבתא מומה, הספרדייה (שאתה גרנו) אכלנו בורקס בשבת אחר הצהריים. בורקס ירושלמיות ממולאות בבדינגן (חצילים), פזי (מנגולד) או גומו (בשר) הן תפארת המטבח הספניולי. אין מילים לתאר את הריח שהן עושות בכל הבית ואת האושר שהן משכינות בלב. צריך להכין אותן כדי לדעת.

וזה לא נורא מסובך, אם כי אין מדובר במתכון אינסטנט. צריך להכין את הבצק המשונה והיבש שלהן יום מראש כדי לתת לו להתארגן על עצמו במקרר, צריך לרדד ולמלא, להבריש בביצה ולאפות. אם שואלים אותי, מדובר באחת העסקאות הכי משתלמות בתולדות המטבח.

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן