הגניוס הפרסי בפעולה

קוקו סבזי - חביתת ירק פרסית - היא ההוכחה לעליונותם המחולטת של הפרסים בתחום הבישול

לטעמי, המטבח הפרסי הוא השגיב בתבל. הוא שמח, הוא חכם, הוא אלגנטי, הוא מגוון, הוא מפתיע, הוא מלכותי, הוא עשיר והוא טעים-טעים-טעים.

 

הנה המתכון לחביתת הירק של הפרסים, הנקראת קוקו סבזי. קוקו זה חביתה וסבזי זה ירק. עם כל רגשי העליונות התימניים שלי (ותאמינו לי – הם שם), אני יכול לקבוע בביטחה שהקוקו הזאת שמה את העיג'ה שלנו בכיס הקטן.

 

לתוך קוקו קוקו סבזי קוצצים את כל העלים הירוקים הפחות זוהרים מסל הקניות ביום השוק – עלים שבורים של חסה, עלים של צנוניות, שמיר, רשאד, בצלים ירוקים שקצותיהם קמלו וכו' וכו' וכו'. כדי לתת טאץ' של גניוס פרסי, מוסיפים גם אגוזי מלך ומעט קמח – ואתם לא תאמינו כמה זה מושלם.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן