בואו נתחיל מפונטיקה: בלינצעס זה בלי עי”ן גרונית. בלינצ’ס זה בלי CH. זה בעצם הרבים של בלינץ באשכנזית (שום קשר לבליץ על לונדון). קאפיש?

החביתיות המגולגלות טעימות בכל דרך וצורה. אפשר למלא אותן בנוטלה, בחמאת בוטנים, בריבת חלב ובכל מה שאוהבים, אבל אין ספק ששוס השוסים הוא מילוי חלבי של גבינה מעורבת בשמנת (עם קצת צימוקים בשביל הנשמה). מי שיש לו מחבת טפלון אובה או מחבת עם ציפוי אבן – כזו שאינה מצריכה שמן ושום דבר אינו מדבק אליה – שיחק אותה. או אז החביתיות פשוט נצרבות קלות ומחליקות בחוצה מהמחבת. מי שיש לו מחבת נירוסטה רגילה יסתדר די בקלות: בין טיגון חביתית אחת למשנה, שמים על המחבת גושון חמאה בגודל חרצן קלמנטינה, מורחים אותו על המחבת במגבת נייר וזהו – אנחנו מסודרים. לא להפריז בחמקה! רק טיפ-טיפ-טיפ טיפונת!

החביתיות. חשוב לצרוב יתר על המידה

החביתיות. חשוב לצרוב יתר על המידה

חשוב להקפיד על חום בינוני. לא כזה ששורף, ולא חלש מדי. בינוני. ובאשר למילוי – לדעתי הכי טעים זה תערובת של חצי-חצי גבינה לבנה 5% ושמנת חמוצה 9%. זהו. צא צריך להתפרע עם אחוזי השומן. זה מספיק. וגם לא צריך קצפת מלמעלה – מוסיפים ריבה או מרקחת (אני הוספתי גם דובדבנים כבושים באלכוהול שנשארו לי מווישניאק נושן) – ואתם מסודרים לאללה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • כוס ושליש חלב
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • למילוי:
  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9%
  • חצי כוס צימוקים מושרים ביין או ליקר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • להגשה:
  • ריבה
  • פירות קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את חומרי הבצק. מקפידים שלא יישארו גושי קמח.
  2. מחממים מחבת (עדיף טפלון) ומשמנים אותה בטיפ-טיפונת חמאה בעזרת מגבת נייר (אם המחבת איכותית אין צורך אפילו בשימון). יוצקים פנימה מצקת בצק (הבצק נוזלי מאוד) ומטלטלים את המחבת כך שתחתיתה תצופה בבצק. מטגנים עד שיש בועות קטנות על הבצק והוא נראה יבש.
  3. הופכים בעזרת מרית ומטגנים עוד כעשר שניות על הצד השני. מעבירים לצלחת.
  4. חוזרים על הפעולות (שימון + טיגון משני הצדדים + העברה לערימת החביתיות שבצלחת) עד שכל הבצק נגמר. צריכות להתקבל כעשרים חביתיות.
  5. מכינים תערובת מכל חומרי המילוי (בלי נוזלי ההשריה של הצימוקים - מהם נפטרים).
  6. מניחים בבסיס כל חביתית בכף מילוי, מקפלים ממך קדימה פעם אחת, מקפלים משני הצדדים פנימה ומגלגלים קדימה (כמו עם עלי גפן). שומרים במקרר עד ההגשה.
  7. מגישים עם ריבה ופירות. נו טוב - אפשר גם עם קצפת.