שנתחיל באכזבה?

זה בכלל לא דיאטתי. שנים קניתי בגלידריות סורבה שוקולד במקום גלידת שוקולד, משלה את עצמי שאין בזה קלוריות. הא! קשקוש!  עכשיו כשאני יודע מה מכיל המתכון, אני מבין מאיפה צמח האקסטרה-תאייר על מתני הצרעה שלי.

סורבה שוקולד. אם יש מכונה - הכל פשוט יותר

סורבה שוקולד. אם יש מכונה – הכל פשוט יותר

סורבה שוקולד מכיל לא מעט סוכר, הרבה שוקולד וגם שפע קקאו, שאפילו בגרסתו האבקתית והבלתי ממותקת – דיאטתי הוא לא. ניחא. העיקר שהוא טעים. כדי להכין את הסורבה הזה, יש צורך במכונת גלידה. היא מקצרת תהליכים ומשפרת מרקם. אבל אם אין – אסביר גם אסביר איך להכין בלי.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 2 וחצי כוסות מים
  • שני שליש כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שלושת רבעי כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • קורט מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  1. שמים חצי מהמים, את כל הסוכר והווניל בסיר ומערבבים. טורפים פנימה את הקקאו והמלח, מערבבים היטב שלא יישארו גושים.
  2. מביאים לרתיחה (מערבבים מדי פעם). מרגע שרותח, מערבבים כל הזמן במשך דקה. מסירים מהאש.
  3. שוברים פנימה את השוקולד, מחכים שתי דקות ואז מערבבים היטב עד שמתקבלת תמיסה אחידה.
  4. מוסיפים את שארית המים, מעבירים למעבד מזון ומערבלים חצי דקה.
  5. מצננים היטב-היטב במקרר (לפחות ארבע שעות, ועדיף לילה שלם).
  6. מוציאים מהמקרר, מערבבים היטב ומעבירים למכונת גלידה. מעבדים עד שמתקבל סורבה סמיך.
  7. ואם אין מכונת גלידה: מערבבים היטב, שמים בקערה, מכסים ומניחים במקפיא. כששולי התערובת (ברוחב 3 ס"מ) קפאו, מוציאים, מערבבים היטב, מכסים ושוב למקפיא. כך שלוש פעמים - כל פעם מחכים עד שיש טבעת קפואה ברוחב שלושה ס"מ. או-אז הסורבה מוכן.