הנה מנה עם טעם של בית. הנה משהו ששוחה ברוטב אדום, ממולא בבשר, מדיף ניחוחות בצל וקינמון ובעיקר מחבק אותך בחום של פעם – בעיקר אם אתה ספניולי אבל גם (ואפילו) אם המאגר הגנטי שלך רוסי או פרסי או אתיופי. כי איך אפשר שלא להתאהב בחצאים האלה, שרואים עליהם את מגע היד האוהבת שהכינה אותם ואת החיוך החם שליווה את בישולם? אני מגיש מדיאס עם מג’דרה וקוצר שבחים. תמיד.

מדיאס מטוגנים לפני הבישול. מבחן אופי

מדיאס מטוגנים לפני הבישול. מבחן אופי

אז נכון, יש כמה שלבים בהכנת המדיאס. צריך לרוקן חצאי קישואים וצריך להכין מילוי וצריך לטגן ואחר כך לבשל. אז מה? זה כל הכיף בלהאכיל אנשים – שאתה משקיע! לדעתי, השלב הכי קשה בהכנה הוא בכלל ההתאפקות שלא לטרוף את המדיאס עוד לפני הבישול ברוטב.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 12 קישואים בינוניים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס עשבי תיבול קצוצים קצוץ
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הקישואים לאורך ומרוקנים, כך שתתקבלנה 24 סירות.
  2. מערבבים בקערה ביצה אחת עם הבשר, הבצל, השום, העשבים, הקינמון, המלח והפלפל. אם רוצים אפשר לגרר פנימה נשיקה רטובה וסחוטה היטב של לחם ישן.
  3. ממלאים בתערובת את סירות הקישואים ומהדקים את התערובת היטב. כל סירה צריכה להיות ממולאת בתערובת לפחות עד שפתה, ואפשר גם למלא קצת יותר כך שתיווצר תלולית קטנה ונמוכה של מילוי מעל שולי הסירה. אם נשאר עודף תערובת בתום מילוי הסירות אפשר להכין ממנו קציצות ולבשלן יחד עם המדיאס.
  4. טורפים את שתי הביצים הנותרות עם קופסת רסק עגבניות. מחממים שמן לטיגון בעומק חצי ס"מ בסיר רחב. טובלים סירה ממולאה בתערובת הביצים ומניחים לטיגון במחבת – קודם מצד הבשר ואחר כך מצד הקישוא. מטגנים עד להזהבה עמוקה בשלוש-ארבע נאגלות. את הסירות המטוגנות מניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי שמן.
  5. בתום הטיגון, נפטרים מרוב השמן שבסיר. יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות וקופסת הרסק הנוספת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מסדרים את הסירות המטוגנות בסיר עם צד הבשר כלפי מעלה.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין חצי שעה.
  7. אם רוצים - אפשר לאפות במקום לבשל: מסדרים מדיאס ורוטב בתבנית, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שלושת רבעי שעה בחום בינוני.