עם הצלחה אין מתווכחים, ועוד פחות מזה עם טעם הציבור. כדורי בשר ברוטב עגבניות הוכיחו את עצמם כמה שהעם – מה העם – כל העמים (מה כל העמים?! האנושות לדורותיה!) אוהב. אז למה שלא נכין את זה? ואם מוסיפים לזה פחמימה, כלומר או פסטה לתוך הסיר או שמאשפזים את כדורי הבשר בכריך – זו בכלל חגיגה.

כל מרכיב חשוב. התערובת

כל מרכיב חשוב. התערובת

ועכשיו, למקרר! הכדורים

ועכשיו, למקרר! הכדורים

זה מתחיל בתערובת פשוטה למדי, אבל כל מרכיב בה חשוב: הבצל שנותן עסיסיות, הביצה שקושרת הכל, האורגנו היבש שמוסיף בת טעם, פירורי הלחם שמוסיפים גוף וכמובן הבשר – טרי בבקשה ולא קפוא. את כל אלה לשים היטב ומחלקים לכדורים. גם כאן יש להקפיד: הגודל הנכון הוא כמו כדורי פינג פונג. כדורים גדולים יותר עלולים להתפרק. כדי למנוע את ההתפרקות הזו, יש לצנן את הכדורים לפני שמכניסים אותם לבישול ברוטב. שעה במקרר תספיק, ואפשר גם לילה שלם.

זה כבר מושלם אבל יש המשך. הכדורים ברוטב

זה כבר מושלם אבל יש המשך. הכדורים ברוטב

הרוטב עצמו פשוט והחדשות הטובות הן שאין צורך לטגן את הכדורים לפני שהם קופצים ראש לתוכו. פשוט – כדורים קרים לרוטב חם, בישול בן שעה (לא צריך יותר) ויש! אתם כבר תחליטו אם להגיש עם או בלי פסטה. אם מוסיפים פסטה – אפשר להחלט להוסיף אותה למחבת או לסיר אחרי בישול במים רותחים. אח, תענוג!

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי קילו בקר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות גדושות אורגנו יבש
  • 1 כפית גדושה עלי תימין
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שני שליש כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כוס שמן
  • 1.2 ק"ג עגבניות מרוסקות (קופסה גדולה וקופסה קטנה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לפסטה:
  • 400 גרם פסטה קצרה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הכדורים: שמים בצל ושום קלופים במעבד מזון עם להב פלדה, מוסיפים את האורגנו והטימין ומרסקים יחד. מעבירים לקערה. מוסיפים את יתר חומרי הכדורים ולשים יחד במשך שתי דקות. מחלקים לכ-25 כדורים בגודל כדור פינג פונג. שמים בתבנית, מכסים ושומרים במקרר שעה לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
  2. להכנת הרוטב, מזהיבים יפה את הבצל בשמן בסיר רחב. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב דקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה, עד שמסמיך מעט.
  3. מוסיפים את כדורי הבשר לרוטב החם, מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין שעה. הופכים את הכדורים פעם אחת באמצע הבישול.
  4. לקראת סוף הבישול, מבשלים את הפסטה לדרגת אלדנטה. מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים בעדינות, מבשלים עוד דקה ומגישים.