כשרוצים טעם של בית בלי לעבוד קשה, כשרוצים משהו חם ומנחם ואדום ורך וטעים, אין כמו קציצות. ודווקא קציצות עוף יותר מנחמות לדעתי. קציצות בקר הן הדבר האמיתי, ללא ספק, אבל בקציצות עוף – ברכות שלהן, בסבתאיות שלהן, בנעבעכיות שלהן – טמון האושר.

הקציצות לפני שלב הרוטב. כבר נפלאות

הקציצות לפני שלב הרוטב. כבר נפלאות

בתמונה למעלה רואים את הקציצות המטוגנות, עוד לפני הבישול ברוטב האדום. כבר ככה הן משובחות (וירקרקות בגלל הסלרי שבהן). אבל חכו-חכו – חצי שעה ברוטב אדום על אש קטנה, ואתם בוכים. באחריות!

יאללה, לעבודה!


החומרים הדרושים
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 1 שורש סלרי (או 2 שורש פטרוזיליה)
  • חופן עלי סלרי או פטרוזיליה
  • 350 גרם חזה עוף טחון
  • חצי כוס סולת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • עוד סולת לגלגול הקציצות
  • שמן לטיגון לא עמוק
  • לרוטב:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבצל ושמים במעבד מזון. מרסקים היטב, מוציאים וסוחטים מהנוזלים (מדהים כמה מים יש בבצל). מחזירים את הבצל הסחוט למעבד.
  2. מוסיפים את השום, השורש והעלים ומרסקים למחית ירקרקה.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את העוף, הסולת, מלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לשעה-שעתיים.
  4. יוצרים מהתערובת כ-18 קציצות. מגלגלים בסולת ומטגנים משני הצדדים בשמן לא עמוק. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.
  5. מועכים את שלוש שיני השום של הרוטב אל השמן שנותר במחבת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  6. מניחים את הקציצות במחבת עם הרוטב ומחזירים לרתיחה.
  7. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
  8. מגישים עם אורז, פתיתים או אטריות.