תתכוננו, זה תיכף בא. כמו נחיל ענק של נקבות ארבה. כמו רעידת אדמה בעוצמה 5.5 בסולם ריכטר. כמו ביקור פתע של גיסתך (עם הילדים). כמו סופת חול בדרום. כמו שרקייה בצפון. כמו צונאמי בדרום מזרח אסיה. פסח. אלוהים, מה יהיה?!

עכשיו להפוך, הקציצות

מה זאת אומרת? יהיה כיף! אני מת על פסח ועל בישולי פסח ועל הסדר הראשון וסדר השאריות שלמחרת וכל ארוחות חול המועד שאחר כך. צריך רק להיערך ולהפגין נחישות. זה הכל. קחו למשל את התכון הקציצות שלהלן: פשוט, חם, ביתי, משפחתי, זריז ובעיקר טעים. מה צריך יותר? הקציצות האלה יכולה להיות מנת גיבוי מושלמת לליל הסדר (ילדים מתים עליהן, ואם הם לא מתחברים לצלי, הקציצות האלה מבטיחות שהם יאכלו ועוד איך), וכמובן פתרון תזונה מושלם לחול המועד. הן גם טעימות מאוד ביום וביומיים שאחרי.

שימו לב שבמרכז הסיר יש חלל שכאילו נועד לארח ירקות בתבשיל (ובכך לספק גם תוספת). אני השתמשתי בגבעולי מנגולד שלא הספיקו להיכנס לתבשיל אחר. אבל אפשר להשתמש בכל מה שיש – קישואים, שורש סלרי, דלעת, קוביות תפוחי אדמה, כרוב, כרובית – תאלתרו.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי ק"ג חזה עוף טחון
  • 2 בטטות גדולות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן תירס
  • לרוטב:
  • 2 כוסות מרק עוף (ברור שמאבקה)
  • 1 כוס מים
  • 1 כף כורכום
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות ירק (גבעולי מנגולד, קישואים, שורש סלרי) קצוץ גס

אופן ההכנה:

  1. קולפים ומבשלים את הבטטות במים. מועכים לפירה.
  2. מערבבים את כל חומרי הקציצות (חוץ מהשמן). צריכה להתקבל תערובת מספיק סמיכה, כך שניתן יהיה להכין ממנה קציצות. אם היא דלילה מדי, מעבים אותה בשתיים-שלוש כפות קמח מצה.
  3. עכשיו הכי כדאי לשים את התערובת במקרר לכמה שעות - כך יהיה קל יותר להכין ממנה קציצות - אבל אם אין זמן, אפשר לגשת ישר למלאכת הטיגון: מכינים קציצות קטנות ושטוחות ומטגנים משני הצדדים בשמן תירס בעומק 1 ס"מ. אין צורך לגלגל את הקציצות בקמח מצה לפני הטיגון. מוציאים בכף מחוררת לצלחת שטוחה עם נייר סופג.
  4. מכינים את הרוטב: נפטרים מרוב השמן שבסיר. במעט שנותר מזהיבים את הבצל. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את הקציצות לסיר ובעזרת כף יוצקים עליהן מהרוטב. דואגים שהירק יהיה במרכז.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין רבע שעה.