לא שליוונים יש הרבה סיבות לשמוח כרגע, אבל המתכון שיובא להלן הוא בכל זאת יווני מאוד וצוהל מאוד: רצועות חזה עוף מוקפצות עם ירקות ים תיכוניים טעימים (כולל עגבניות מיובשות!). התוצאה צבעונית מאוד וטעימה מאוד, והתיבול בדבש וקינמון מוסיף לכל העסק מקוריות על גבול המסתוריות.

את המצרכים מכינים מראש, עוף יווני

בנוגע לעגבניות: אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות משומרות בשמן ואז להשתמש בשמן שלהן במקום השמן המופיע במתכון. אישית, כיוון שאינני סומך על יצרני העגבניות ועל השמן בו הם משתמשים, אני מעדיף לקנות עגבניות מיובשות שאינן משומרות בשמן (לפעמים קוראים להן “עגבניות לחות”). יש להן מרקם לדרי נהדר וכמובן – הן הרבה פחות משמינות. ויש גם עגבניות מיובשות ממש – כאלה שאינן לחות בכלל ומרקמן מעט עצי. זה בסדר – משרים אותן במים פושרים לחצי שעה והן הופכות לעגבניות לחות!

הכנת המנה הזו מהירה ופשוטה ויכולה להיעשות ממש בזמן שהאורחים מנשנשים את המנות הראשונות (זאת בתנאי שזכרנו להשרות את העוף מבעוד מועד). כדי לפשט את ההכנה עוד יותר וכדי למנוע בלגאן במטבח, כדאי לקצוץ את הירקות ולגלען את הזיתים מבעוד מועד ולהחזיק הכל בקערה אחת (ראו תמונה). זה כמו שעושים בתכניות בישול בטלוויזיה – אם הכל מוכן לך מראש, הכל פשוט ומהיר יותר. ברור שצריך למצוא מי יעשה את זה בשבילך. בטלוויזיה יש מטבח אחורי. בחיים יש בעלים, ילדים או את/ה עצמך (מה לעשות, העולם עדיין אינו מושלם).

מגישים את המנה הזו עם התוספות הכי פשוטות – אורז לבן או פתיתים. אין צורך במשהו מתובל יותר. פחמימה נייטרלית מספיקה, כי הרוטב המתקתק ויהרקות הנגיסים מספקים את כל הטעם הנחוץ. אפשר להניח ממש על האורז או הפתיתים ואפשר על יד. קצת סלט חסה, כוס יין או בירה, ויצאתם אלים יווניים.


החומרים הדרושים
  • 1 ק"ג רצועות חזה עוף
  • 1 בצל פרוס גס
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 1 פלפל צהוב פרוס גס
  • 1 כוס עגבניות מיובשות
  • 2 זוקיני פרוסים דק
  • 20 זיתי קלמטה מגולענים
  • חצי כפית קינמון
  • 2 כפות דבש
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. מכינים בקערה תערובת מהדבש, התבלינים וחצי מהשמן. מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות (אפשר גם לילה שלם).
  2. מסננים את העוף מן המשרה (אבל שומרים את נוזלי המשרה, שיחזרו לתבשיל בהמשך). מלהיטים סיר רחב ללא שמן. מוסיפים את נתחי העוף בשתיים-שלוש נאגלות וצורבים אותם מכל הצדדים עד שהם מתחילים להזהיב. מעבירים לקערה נקייה.
  3. כשכל העוף בקערה, מוסיפים לסיר את שארית השמן ומזהיבים את הבצל.
  4. מוסיפים פלפל, זוקיני, שום ועגבניות מיובשות ומטגנים אגב ערבוב שתי דקות.
  5. מחזירים לסיר את נוזלי המשרה ומוסיפים את הזיתים. מערבבים היטב.
  6. מוסיפים את רצועות העוף, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים עם אורז לבן או פתיתים.