לא רק שהמנה הזו טעימה, קלה להכנה וכמעט שאינה מלכלכת כלים, היא גם שומית לתפארת וכך עוזרת הן בשיפור הבריאות והן בהרחקת ערפדים (אם יש לכם בסביבה). נזכרתי במתכון הזה כשביקרתי במפעל ‘דורות’ וראיתי (בין היתר) ארגז של שיני שום נפלאות. “מה זה?” שאלתי את פרנסי המקום.

“זאת הבררה”, השיבו לי. את זה זורקים”.

“מה זורקים?”, התפלצתי, “זאת סחורה מצוינת!”.

“חכה”, אמרו לי בחיוך, “עד שתראה ותטעם את מה שמוכרים”.

שימו לב: אין צורך לקלף את שיני השום. צולים את העוף עם שיני שום בקליפתן ובמהלך האפייה תוך שיני השום נמס כך שבסופו של דבר כל שן שום הופכת לאמפולה של רוטב. לא גאוני?


החומרים הדרושים
  • 10 כרעי עוף (שלמות או מחולקות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס יין לבן
  • 100 שיני שום לא קלופות
  • 3 ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מניחים את כרעי העוף בתבנית גדולה. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
  3. מפזרים בין הכרעיים ומעליהן את שיני השום. מניחים ביניהן גם את ענפי הרוזמרין ויוצקים מעל את היין.
  4. צולים בתנור שעה וחצי עד שהעוף עשוי וזהוב.
  5. מגישים ומסבירים לאורחים שאת שיני השום צריך לסחוט מתוכנן (שנמס) בידיים. זה נורא כיף.