מכירים את המתכונים שבהם השלם גדול מסך חלקיו? זה המקרה שלפנינו. חלקי עוף מוזהבים בשומן של עצמם ואחר כך נאפים תחת ים (מה ים? אוקיאנוס!) של בצל מטוגן ופפריקה. התוצאה: מנה עסיסית, טעימה, פשוטה, זולה מאוד וקלה להכנה, שאין מי שלא אוהב. לזה ייקרא שיחוק בולגרי!


החומרים הדרושים
  • 3-4 כרעיים מחולקים לשניים (עם העור)
  • רבע כוס שמן
  • 6 בצלים גדולים קלופים וקצוצים גס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 כפות חומץ בלסמי (לא הכרחי)
  • 3 כפות יין אדום (לא הכרחי)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר כבד וריק על אש בינונית. כשהוא לוהט, שמים או את חלקי העוף (עם צד העור כלפי מטה) ומזהיבים. אין צורך להוסיף שמן - העוף יפריש מספיק שומן. כשהעוף מזהיב היטב מוציאים לקערה.
  2. מוסיפים לשומן שבסיר רבע כוס שמן. מלהיטים ומטגנים בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוציאים לקערה נפרדת.
  3. אם הסיר שלנו יכול להיכנס לתנור (כלומר אין לו ידיות פלסטיק), זה הסמן להחזיר אליו את העוף. אם רוצים, מתבלים בחומץ ויין - זה מוסיף אבל לא הכרחי. מכסים בתערובת הבצל ואופים כך, ללא מכסה, בחום בינוני במשך 45 דקות עד שעה.
  4. מגישים חם, עם אורז או פתיתים.