כן, המתכון הזה מצריך אומץ ואמונה באדם ובתרנגולת. אין מי ששומע עליו ואינו אומר “קילו מלח? זה לא יוצא נורא-נורא מלוח?!”.

אז זהו, שלא, כי המתכון שיובא להלן לעוף צלוי בתנור עם קילו מלח, עושה שימוש במלח רק לצורך יצירת סביבת צלייה אידיאלית לעוף המנוח (ולא לתיבול). פעם, היינו שמים עוף על מגש ומקיפים אותו בסוללה של מלח גס – בלי שהיא תיגע בו בכלל – וכך צולים אותו בתנור. מתקבל עוף עסיסי מבפנים ומתפצח מבחוץ – תענוג. אבל זה היה פעם. עכשיו אנחנו כבר מפונקים: לא רוצים עוף שלם, רוצים כרעיים! ובכן, יש לזה פתרון. לא רוצים חומות של מלח, רוצים לשפוך לתבנית וזהו! אתם יודעים מה? הולך. אבל לא רוצים שהמלח ייגע בעוף! יש פטנט. וגם שיהיה תיבול מיוחד! גם על זה חשבתי. רגע, רגע – מה עם תוספת? יש תוספת.

כך זה נראה לפני הצלייה נייר האפייה מפריד בין העוף למלח)

כך זה נראה לפני הצלייה. נייר האפייה מפריד בין העוף למלח

בקשה אחת קטנה: לא להיבהל מבצלצלי השאלוט המופיעים ברשימת המצרכים ובתמונה. הם מחכים לך, באריזות קל-קר וניילון, בכל מרכול. וחוץ מזה, במקום 15 בצלי שאלוט, אפשר 2-3 בצלים רגילים, חתוכים לשמיניות.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 4 כרעיים
  • 1 קילו מלח גס
  • 8 שיני שום קצוצות דק
  • שליש כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף מלח
  • 4 תפוחי אדמה שטופים וקצוצים גס (עם או בלי הקליפה)
  • 15 בצלצלי שאלוט קלופים (או 2-3 בצלים רגילים קלופים וחתוכים לשמיניות)

אופן ההכנה:

  1. שופכים קילו מלח גס לתוך תבנית גדולה. מניחים מעל נייר אפייה ומחוררים אותו בכעשרים מקומות בסכין.
  2. מחדירים אל מתחת לעור של כל כרע שתי שיני שום קצוצות. במהלך הצלייה, השום יימס לתוך הבשר ויתבל את העוף.
  3. שמים את השמן, הפפריקות וכף מלח בקערה רחבה ומערבבים. מגלגלים בתמיסה את חלקי העוף. מניחים על נייר האפייה עם צד העור כלפי מעלה.
  4. שמים את הירקות בקערה עם השמן והפפריקה ומערבבים היטב. מפזרים בתבנית.
  5. אופים שעה בחום של 180 מעלות (ללא כיסוי).
  6. מגישים מייד.