תמיד מבקשים ממני את המתכון הזה, וזה מצחיק: הוא כל כך פשוט, שבעצם אין כאן מתכון. אבל מה לעשות, תמיד הדברים הכי פשוטים הם הכי טעימים. ובכן: שוקי עוף (עם או בלי העור) נטבלות בביצה טרופה, מצופות בפירורי ביסלי ונאפות בתנור. מתקבל מעדן ועצם הזכרת המילה “ביסלי” ליד ילדים גורמת להם לאכול הכל לתיאבון.

לעניין טעם הביסלי: לדעתי, הכי מתאים גריל, אבל גם הטעמים האחרים עובדים. תבחרו אתם.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 10 פולקעס (עם או בלי עור)
  • 2 שקיות ביסלי (עדיף גריל)
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את הביסלי לפירורים במעבד מזון עם להב פלדה. הפירורים צריכים להיות קצת יותר גסים מפירורי קוסקוס.
  2. טורפים את הביצים בקערה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. טובלים את הפולקעס בביצים ואחר כך מגלגלים בפירורי הביסלי עד שהם מצופים היטב. מניחים בתבנית.
  5. אופים שעה ורבע בחום של 180 מעלות. אין צורך להפוך באמצע.
  6. מגישים מייד.