הבת שלי כעסה: מה אתה מכין כל הזמן קלאפוטי עם שזיפים, אפרסקים, משמשים, דובדבנים ועל השטויות האלה – אתה לא יודע שילדים אינם אוהבים פירות אפויים? למה אתה לא מנסה לחשוב כמו ילד כשאתה מכין קינוח? ניסיתי, ויצא קלאפוטי עם שוקולד ומרשמלו. היו רגעים של מתח, אני לא אנסה להעמיד פנים. האפייה לוקחת בסביבות 30-40 דקות, ולבי היה בתחתונים. כשהמאפים יצאו, שחומים ומדיפי ניחוח וניל וסוכר מהתנור, טעמו בתי ואורחיה והודיעו: שיחקת אותה!

לגדולים: כל מה שילדים לא סובלים

לקטנים: שוקולד ומרשמלו במקום פירות

לכולם: חומרי הבלילה

של הגדולים יותר יפה

שימו לב: אפשר להכין בתבנית עגולה גדולה ואפשר בתבניות אישיות קטנות (אבל אז ייצאו המן המון מאפים). אפשר גם לחלק את הבלילה בין בתנית עם פירות למבוגרים ותבנית שוקולד-מרשמלו לילדים. העיקר לשמור על שלום בית.

יאללה לעבודה:


החומרים הדרושים
  • קוביית חמאה קטנה
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 15 חתיכות מרשמלו
  • לבלילה:
  • 3 ביצים
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ליקר הדרים או ברנדי
  • חצי כוס סוכר
  • שני שליש כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

  1. מושחים תבנית קרמיקה עגולה בקוטר 26 ס"מ בחמאה ומפדרים בשלוש כפות סוכר.
  2. שוברים פנימה את השוקולד ומפזרים את המרשמלו.
  3. מכינים את הבלילה: טורפים את כל החומרים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה (אפשר במעבד מזון). יוצקים לתבנית. הבלילה צריכה לכסות את השוקולד והמרשמלו כמעט לגמרי.
  4. אופים 40 דקות בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) עד שמזהיב.
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  6. ומובן שאפשר להכין גם בתבניות אישיות קטנות.