תגידו, גם אתם הולכים בשוק ונבוכים? כי אני – כשאני רואה ירק או פרי שאמורים להיות יקרים, נדירים, נזר הבריאה, ופתאום מגיע שיא העונה שלהם והם נערמים בהררים ונמכרים בגרוש – זה מביך אותי. נגיד אספרגוס – מה פתאום הוא זול? באיזו זכות?! ודובדבנים – יש חודש אחד בשנה שהם כל כך זולים (וטעימים!) שזה מבהיל. ולכן, שומה עלינו לנצל את החודש הזה ולדחוף דובדבנים לכל עוגה. רק לא לשכוח שאחרי שמגלענים אותם (מימין) צריך גם לקמח אותם (משמאל) אחרת הם שוקעים בתערובת כמו אבנים.

קודם מגלענים

קודם מגלענים

ואחר כך מקמחים

ואחר כך מקמחים

טוב, אבל אם כבר מגזימים – עד הסוף. למה שלא נכלול בעוגה גם אגוזי פקאן? אלה תמיד יקרים, אבל תמיד טעימים. ולמה שלא נוסיף גזר לצרכי צבע, מתיקות ועסיסיות? הן את הפקאנים והן את הגזר קל לטחון למרקם הרצוי לעוגה (כמו קוסקוס) במעבד מזון עם להב פלדה. זה פי אלף יותר פשוט מפומפייה. אבל לא ביחד, בבקשה. תראו כמה הם יפים לחוד:

גזר ואגוזים: שנינו ביחד וכל אחד לחוד

גזר ואגוזים: שנינו ביחד וכל אחד לחוד

קצת חמאה (או שמן למי שלא רוצה עוגה חלבית) ואתם בדרך לתהילה. אבל כן, אחרי כל זה, יש לנו בצק די כבד. איך נוודא שהעוגה לא תצא חנק? על ידי הפרדת הביצים והקצפתן כמובן. הבלעת ענן של קצף ביצים לתוך הבצק הכבד יחסית של עוגת הכל טוב שלנו תשמור אותה גבוהה וקלה.

בתוך העוגה מסתתר ענן

בתוך העוגה מסתתר ענן

זהו, חצאי משמשים מלמעלה (עם הצד החתוך כלפי מעלה, ולא לשכוח למלא את השקעים של המשמשים, איפה שהיה העג’ו, בסוכר חום, כי באופן מוזר משמשים הופכים לחמוצים לאללה באפייה) ואתם מסודרים.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 50 דובדבנים מגולענים, מקומחים בכף קמח
  • 1 כוס אגוזי פקאן קלופים וחצויים
  • 4 גזרים בינוניים
  • 4 ביצים מופרדות
  • 200 גרם חמאה או כוס שמן קנולה לעוגה שאינה חלבית)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • שני שליש כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כף תמצית וניל
  • 8 משמשים חצויים
  • מעט סוכר חום

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפקאנים במחבת יבשה. מצננים ומרסקים במעבד מזון למרקם של קוסקוס. שומרים בצד.
  2. קולפים את הגזרים ומרסקים כנ"ל. שומרים בצד.
  3. מקציפים את הלבוני הביצים לקצף חזק. שומרים בצד.
  4. שמים את הפקאנים, הגזר, החמאה, הסוכר, הווניל, קליפת הלימון וחלמוני הביצים במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד ודי כבד. מעבירים לקערה גדולה. מערבבים פנימה את הדובדבנים המקומחים.
  5. מקפלים לתוך הבצק את קצף הביצים.
  6. יוצקים את הבצק לתבנית עגולה משומנת ומקומחת ומסדרים מעל את חצאי המשמשים עם החלק החתוך כלפי מעלה. בתוך כל שקע של משמש שמים מעט סוכר חום.
  7. אופים בחום של 180 מעלות כשעה ורבע - עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.
  8. העוגה מתקבלת סדוקה מעט וזה כל היופי - כך נראית עוגת כל טוב ביתית!