דובדבנים זה כמו הריון. אין קצת – או שיש או שאין. כל השנה מתגעגעים אליהם, פתאום הם מגיעים לשוק ורובצים בדוכנים בערימות ענק ואז, שבועיים-שלושה אחרי – בום. נעלמים.

כל עוד הם כאן, זה הזמן להכין מהם עוגה, אבל לא סתם. כזו שגורמת לאנשים לקרוס מרוב רושם. כשאין דובדבנים אפשר להשתמש בפירות יער או אפילו בפירות קצוצים אחרים. אבל פייר – דובדבנים הכי כיף.

הפודינג הוא הדבק של גדר ההפרדה

הפודינג הוא הדבק של גדר ההפרדה

אפילו הזבלה דליקטס. דובדבנים

אפילו הזבלה דליקטס. דובדבנים

העוגה אינה אפויה. היא נסמכת על אינסטנט פודינג שכידוע יש לו יכולות על של נשורת רדיואקטיבית – יחד עם לשונות חתול (או “אצבעות גברת”) – אותם ופלים נחותים לתפארת, הופכת העוגה למבנה שני ביופיו רק לפרתנון האתונאי. ואני מזהיר מראש שיש כאן עבודה לא מעטה, שהרי יש לגלען את הדובדבנים. ותראו אילו פירות דגולים הם – אפילו הזבלה שלהם יפה.

בסופו של דבר ואחרי מינימום שמונה שעות במקרר, מתקבלת עוגת רושם שאין בלתה. מסתערים עליה בסכין, מחרעים לה את הצורה ואחר כך מרגישים קצת אשמים. גם בגלל הדיאטה וגם משום שהפעילות הזו, של פריסת העוגה, משולה להתקף האמוק של ההוא שהשחית את ‘משמר הלילה’. תיראו איך העוגה נראית אחרי:

פוגרום. פשוט פוגרום

פוגרום. פשוט פוגרום

אבל ככה זה. למרבה הצער, אפילו נסיכי ההייטק טרם פיתחו אלגוריתם המאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 חבילה לשונות חתול
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 כוסות חלב
  • 1 ק"ג דובדבנים טריים

אופן ההכנה:

  1. מגלענים את הדובדבנים ומניחים בקערה.
  2. מכינים פודינג משתי חבילות אינסטנט, 2 חבילות שמנת ושתי כוסות חלב. מניחים בקערה רחבה.
  3. מתחילים לבנות את העוגה: מורחים שכבה דקה של פודינג על תחתית תבנית קפיץ (התבנית צריכה להיות סגורה, כלומר עם השוליים נעולים).
  4. טובלים לשון חתול אחת בפודינג שבקערה (רק את הקצה) ומניחים, עומדת, עם החלק הטבול כלפי מטה, בתבנית.
  5. טובלים את הצד של הלשון הבאה בעדינות בפודינג ומצמידים ללשון שכבר העמדנו. כך ממשיכים עוד ועוד עד שהקמנו גדר לתפארת בהיקף התבנית. מדהים כמה הפודינג יכול לשמש דבק מגע.
  6. זורים על תחתית התבנית (המרוחה בטיפונת פודינג, כזכור) שברי לשונות חתול. מורחים מעל חצי מהפודינג ומפזרים מעל חצי מהדובדבנים.
  7. ושוב: שברים, פודינג ולסיום דובדבנים.
  8. עוטפים ברפיון בשקית ניילון גדולה ומניחים במקרר לשמונה שעות לפחות (אפשר להכין גם 24 שעות מראש).
  9. מסירים את החישוק החיצוני של תבנית הקפיץ (העוגה תעמוד כחומה בצורה, אל דאגה), פורסים לפרוסות גדולות (אחרת מתפרק) ומגישים.