זה הסיפור על הגברת האמריקאית שעשתה קניות בכלבו היוקרתי ‘נימן מרכוס’, ישבה לקפה ועוגיית שוקולד צ’יפ בקפיטריה, התלהבה עד השמיים וביקשה את המתכון, קיבלה אותו ורק כשבדקה בסוף החודש את חיובי האשראי גילתה שחייבו אותה על 250 דולר בעבור המתכון. בהתקצף זעמה פירסמה הגברת מעל כל במה את המתכון הסודי של נימן מרכוס והוסיפה “אם אני שילמתי – לפחות תיהנו”.

מתכון יקר מאוד (או שלא). העוגיות בתבנית

מתכון יקר מאוד (או שלא). העוגיות בתבנית

דא עקא, זה מעולם לא קרה. שוב ושוב הבהירו בנימן מרכוס שלא רק שהם אינם מחייבים על מתכונים, הם גם אינם מגישים עוגיות שוקולד צ’יפ בקפיטריה. אבל יאללה – למה להרוס. אחלה סיפור, אחלה עוגיות, אחלה מתכון. אז הנה הוא, כפי שהוכן לכבוד יום עצמאותנו ה-69.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 150 גרם חמאה מותכת
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
  • כוס וחצי קמח תופח
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • קורט מלח
  • 2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה לתערובת סמיכה ודביקה.
  3. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה. יוצרים כ-40 עוגיות קטנות (בגודל משמש. הן תתפחנה בתנור) ומניחים במרווחים בתבניות. שוב: לא לשכוח שהעוגיות מתרחבות ותופחות באפייה.
  4. אופים כחצי שעה, עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית.
  5. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.