קודם כל לא מפחדים ממנו. הירק הזה (או שמא פרי?) שדומה לסלרי, אבל מתהדר בצבע אדום לוהט, הוא אחלה דבר. אז נכון – העלים שלו קצת רעילים (משתמשים רק בגבעולים) ונכון – יש לו ארומה עדינה של שתן ונכון – השם העברי “ריבס” מוזר ואקזוטי אפילו יותר מהמראה שלו, אבל מה זה לעומת העוגה שמתכונה יובע להלן?

הריבס. יצור מוזר

הריבס. יצור מוזר

בעצם זה קראמבל, כלומר שכבת פרי וסוכר שמעליה שכפ”צ של פירורים פריכים א-לה-עוגיית פסח. אבל הרוטב האדום המתוק והלוהט שהריבס יפריש ומבטי התדהמה של הקרובים שטרם נחשפו לריבס בחייהם הקצרים או הארוכים ובעיקר הטעם – אלה שווים הכל.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי קילו ריבס
  • 4 כפות סוכר
  • לבצק:
  • 100 גרם (1 שקית) קוקוס טחון
  • כוס וחצי סוכר
  • 125 גרם חמאה קרה בקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • שליש כוס קמח
  • 100 גרם (1 שקית) שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את גבעולי הריבס, מסירים שאריות עלים ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  2. מפזרים בתחתית תבנית פיירקס וזורים מעל ארבע כפות סוכר.
  3. שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים מעט בידיים עד לקבלת בצק פירורים גס. מפזרים מעל הריבס.
  4. אופים חצי שעה בחום בינוני, עד שהבצק מזהיב ומעט רוטב סמיך, אדום ומבעבע של ריבס וסוכר פורץ מתחתיו בשוליים.
  5. מגישים חם קר, או בטמפרטורת החדר – הכי טעים חם, עם כדור גלידת וניל.