הדבר הכי מנחם שאני יכול להגיד למי שמפחד מהכנת קזנדיבי (מין קרם ברולה טורקי הפוך) שבמהכה צריך לשרוף סוכר למוות בתוך פיירקס, היא שהמהדרין מכינים את הפודינג הזה על בסיס טאווק-גוגסו – מנה עם שם בלתי אפשרי ועם מרכיבים עוד יותר בלתי אפשריים: זה פודינג חלב וחזה עוף. כן-כן, חזה עוף.

שורפים על הכיריים. כן, על הכיריים!

אבל אפשר להכין קזנדיבי גם בלי חזה עוף וזה מה שנעשה היום. תתכוננו – זה מצחיק, זה מאתגר, זה דורש עצבי ברזל וזה אחד מקינוחי הרושם הטעימים ביותר בתבל. ולא, אין מה לפחד מלהניח פיירקס על האש – הוא לא מתפוצץ. מי שממש מבועת (או שסתם אין לו פיירקס) יכול להשתמש בתבנית מתכת, ואפילו במחבת.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 ליטר חלב
  • שני שליש כוס סוכר
  • שני שליש כוס קמח לבן
  • שליש כוס קורנפלור
  • 1 כף תמצית וניל
  • 4-5 טיפות מי פריחת הדרים (או תמצית ורדים)
  • 1 כף חמאה
  • 4-5 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת הפודינג: מביאים חלב ושני שליש כוס סוכר לרתיחה עדינה בסיר, אגב בחישה מתמדת.
  2. כשהתערובת על סף רתיחה, מוסיפים את החמח והקורנפלור ומבשלים יחד אגב ערבוב מתמיד (עדיף במטרפה) עד שמסמיך. יהיו גושים קטנים, אבל חכו.
  3. עכשיו עושים לגושים יום הדין: מעבירים את התערובת למעבד מזון עם להב פלדה, מוסיפים את הווניל ותמצית מי ההדרים ומעבדים שתי דקות. התערובת תסמיך עוד והגושים ייעלמו. מניחים בצד.
  4. משמנים תחתית תבנית פיירקס מלבנית (בערך בגודל 20 על 30) בחמאה. מפזרים מעל את הסוכר הנותר.
  5. מניחים את הפיירקס על אש הכיריים ומתחילים לשרוף את הסוכר שבתוכו. מזיזים את הפיירקס על האש מעת לעת כך שכל הסוכר יישרף באופן אחיד. הסוכר צריך לבעבע, להעלות עשן ולהגיע לצבע חום כההץ שימו לב: לא זהוב! חום כהה!!!
  6. כשהסוכר כהה מאוד, יוצרים מעליו שליש מתערובת החלב וממשיכים לשרוף עד שבועות חומות כהות מופיעות על פני הפודינג. מסירים מהאש ויוצקים מעל את שארית הפודינג.
  7. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד (שלא ייגע בפני הפודינג) ושומרים במקרר מינימום שמונה שעות, ועדיף לילה שלם.
  8. להגשה, חותכים לריבועים ומוציאים מהתבנית במרית מתכת, עם שכבת הסוכר השרוף (בדרך נס, היא לא נדבקת!). מגישים הפוך, כלומר עם הסוכר השרוף כלפי מעלה.