יש לכם במקרר משמשים שעבר זמנם? אולי שזיפים עם נקודות? דובדבנים שנשארו מהסלסלה שקניתם? אפרסקים שהילדים מסרבים לאכול כי הם לא אוכלים פירות עם זמש? נו, אז יש לכם קראמבל.

הקינוח הפשוט והמבולגן הזה עושה שימוש משובח בפירות נידחים מירכתי המקרר. ממש כמו שהקציצה היא מפלטה של החלה משלשום, הקראמבל הוא ישועתו של המשמש שקפצה עליו הזקנה – הוא הופך אותו למשהו זוהר ופלאי (גם אם לא הכי מעוצב בעולם).

קראמבל, כל השלבים

קראמבל, כל השלבים

זה מתחיל בתבנית עגולה משומנת וזרויה בסוכר, ממשיך בתבנית פירות קיץ דחויים שנקצצים ומגולענים (לא להאמין איזה עסיס יפה תואר הם יפיקו!), ממשיך בתערובת של שיבולת שועל (אח! אני מת עליה ועל שועלים) וקינמון עם חמאה כמובן ומסתיים במאפה… נו, מאפה מכוער.

אין דבר. כמה שהוא מכוער – ככה הוא פשוט להכנה וטעים.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • תערובת של פירות קיץ: שזיפים, משמשים, אפרסקים, דובדבנים – מגולענים וקצוצים גס
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 כוס שיבולת שועל (עדיף מלאה)
  • 1 כף שטוחה קינמון
  • רבע כוס סוכר חום
  • רבע כוס קוקוס טחון
  • 1 שקיק סוכר וניל (או כף תמצית)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

  1. משמנים תחתית ודפנות של תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בחמאה ושורים עליה מעט סוכר.
  2. שמים בפנים את הפירות כך שיכסו בצפיפות את תחתית התבנית.
  3. שמים את שיבולת השועל, הקינמון, החמאה (בקוביות), הסוכר, סוכר (או תמצית) הווניל, הקוקוס וקליפת הלימון במעבד מזון עם להב פלדה. מעבדים בפולסים קצרים רק עד שנוצרים גושים.
  4. מפזרים את הגושים והאבקה (חלק משיבולת השועל נטחנה וזה בסדר) על הפירות.
  5. אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות, עד שבין פירורי הקראמבל המשחימים רואים שלוליות של עסיס פרי מבעבע.
  6. מגישים בכף לצלחות (אין חותכים לפרוסות) ומניחים מעל כדור גלידת וניל.